Home / Διατροφή / Τροφές / Τα λαχανικά μειώνουν τις πιθανότητες καρκίνου του στομάχου στους άνδρες
Τα λαχανικά μειώνουν τις πιθανότητες καρκίνου του στομάχου στους άνδρες

Τα λαχανικά μειώνουν τις πιθανότητες καρκίνου του στομάχου στους άνδρες

Όσο πιο πολλά λαχανικά τρώνε οι άντρες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να πάθουν καρκίνο στο στομάχι, σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Καρκίνου της Ιαπωνίας, αλλά και άλλων ιδρυμάτων.

Η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες καταστέλλουν τις δραστηριότητες του Helicobacter pylori, ενός από τους αιτιολογικούς παράγοντες του γαστρικού καρκινώματος.

Στην έρευνα συμμετείχαν τρεις μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες, οι οποίες έλαβαν υπόψιν τους τις διατροφικές συνήθειες και την ημερήσια πρόσληψη λαχανικών 150.000 ατόμων, για έντεκα χρόνια.

Από τα 1670 άτομα που ανέπτυξαν καρκίνο του στομάχου, οι 1412 είχαν όγκους στα κατώτερα δύο τρίτα του στομάχου τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης.

Μετά την εξάλειψη καρκινογόνων επιρροών από άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα και η πρόσληψη αλατιού, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που έτρωγαν το μεγαλύτερο ποσό των λαχανικών, είχαν 22 τοις εκατό λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν γαστρικό καρκίνωμα από εκείνους που κατανάλωναν τη μικρότερη ποσότητα.

Ωστόσο, δεν υπήρχαν εμφανείς διαφορές στο ποσοστό του καρκίνου του στομάχου μεταξύ των ομάδων γυναικών σε σχέση με την κατανάλωση λαχανικών.

 

 

 

 

Πηγή: godoctor.gr

Διαβάστε επίσης

Το ιδανικό πλύσιμο σε φρούτα και λαχανικά και ο πραγματικός κίνδυνος στο τραπέζι μας

Το ιδανικό πλύσιμο σε φρούτα και λαχανικά και ο πραγματικός κίνδυνος στο τραπέζι μας

Τα φρούτα και τα λαχανικά αφθονούν στην Ελλάδα και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι, σε μικρότερο ή …