Home / Ομορφιά / 5 μυστικά για να μειώσετε το πρήξιμο στο πρόσωπο
5 μυστικά για να μειώσετε το πρήξιμο στο πρόσωπο

5 μυστικά για να μειώσετε το πρήξιμο στο πρόσωπο

Ένα απλό μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του πρηξίματος του προσώπου, με αποτέλεσμα να δείχνει η επιδερμίδα σας αναζωογονημένη!
Όλες μας ενθουσιαζόμαστε και μόνο στην ιδέα ότι κάποιος θα ασχοληθεί με την περιποίηση του προσώπου μας και ειδικά αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μασάζ. Επειδή όμως δεν είναι και ό,τι πιο οικονομικό το να επισκέπτεστε συνέχεια ένα ινστιτούτο ομορφιάς, μπορείτε να το κάνετε και μόνες σας το ίδιο αποτελεσματικά.
Ποια είναι όμως η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετε;

 

Καθαρίστε το πρόσωπό σας


Αν ξεκινήσετε να τρίβετε το πρόσωπό σας έτσι όπως είναι λιπαρό, με βρωμιά από τις σκόνες και τις χημικές ουσίες που μπορεί να έχουν καθίσει στην επιδερμίδα σας, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να να αυξήσετε τα επίπεδα των βακτηριδίων που βρίσκονται στους πόρους σας.
Για να εξασφαλίσετε λοιπόν τη βέλτιστη καθαριότητα, θα πρέπει πρώτα να πλύνετε τα χέρια σας με ένα καλό αντιβακτηριδιακό σαπούνι και έπειτα το πρόσωπό σας με ένα κανονικό καθαριστικό.

 

Κάντε ανοδικές κινήσεις με τα δάχτυλα

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μειώσετε το πρήξιμο μέσω του μασάζ. Ο πρώτος είναι να κάνετε με τα δάχτυλά σας ανοδικές κινήσεις, ώστε να μην κάνει ρυτίδες το δέρμα σας, χρησιμοποιώντας λιγότερη πίεση γύρω από τα μάτια και περισσότερη στις περιοχές που είναι λιγότερο ευαίσθητες, όπως το μέτωπο, τα μάγουλα και το πηγούνι.
Ο δεύτερος είναι να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα ή κάποια αιθέρια έλαια της επιλογής σας, με απώτερο σκοπό να κάνετε το δέρμα σας να φαίνεται πιο λαμπερό, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται το μασάζ ακόμη πιο χαλαρωτικό.
Αν επιλέξετε το δεύτερο τρόπο, να θυμάστε ότι τα προϊόντα με φυτικά εκχυλίσματα, βοηθούν το προϊόν να διεισδύσει βαθύτερα στο δέρμα σου, άρα να γίνει πιο αποτελεσματικό.

 

Προσέξτε ιδιαιτέρως την περιοχή κάτω από τα μάτια


Επειδή η περιοχή των ματιών είναι πολύ ευαίσθητη, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, θα πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικές. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε πάντα τον παράμεσο από τα δάχτυλα σας, μιας και μόνο το συγκεκριμένο δάχτυλο δεν μπορεί να ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση.
Εδώ όμως, για να φύγει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, θα πρέπει να κάνετε κυκλικές κινήσεις και όχι ανοδικές.

 

Αφιερώστε χρόνο στο μασάζ

Αν θέλετε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, το ιδανικό είναι να κάνετε μασάζ για περίπου πέντε λεπτά, δύο φορές την ημέρα. Αν όμως δεν έχετε τόσο χρόνο και διάθεση, μπορείτε να το κάνετε λιγότερο συχνά. Για παράδειγμα, 30 λεπτά μασάζ για δύο φορές την εβδομάδα.

 

Χρησιμοποιήστε εργαλεία για μασάζ


Φυσικά και μπορείτε να έχετε ως μόνο εργαλείο τα δάχτυλά σας, αλλά θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι αν χρησιμοποιήσετε πιο ειδικευμένα εργαλεία, θα μπορέσετε να βελτιώσετε σημαντικά την αποτελεσματικότητα του μασάζ.
Κυκλοφορούν πολλές οικονομικές προτάσεις στην αγορά, όπως για κυκλικές κινήσεις ή και άλλα, που πρέπει πρώτα να μπουν στο ψυγείο, ώστε να επωφεληθείτε από τις ιδιότητες του πάγου.

Πηγή: www.ediva.gr