Home / Ειδήσεις / Πάτρα: Άνω των δύο ετών η αναμονή για χειρουργείο
Πάτρα: Άνω των δύο ετών η αναμονή για χειρουργείο

Πάτρα: Άνω των δύο ετών η αναμονή για χειρουργείο

Η λίστα μπορεί να φτάσει και τα τρία χρόνια, με τους ασθενείς να βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, λόγω του φόρτου εργασίας και των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσον αφορά στα τακτικά χειρουργεία, όπως αποκάλυψε στο “patrastimes.gr”, ο πρόεδρος των εργαζομένων Απόστολος Αθανασόπουλος, τονίζοντας:
“Ακυρώνονται χειρουργεία που είναι προγραμματισμένα και μεγαλώνει συνεχώς η λίστα αναμονής, γιατί δεν υπάρχει ελεύθερη κλίνη για την εισαγωγή και την διενέργεια εξετάσεων στον ασθενή πριν την χειρουργική επέμβαση”. Το πόσο τραγική είναι η κατάσταση διαφαίνεται και από το γεγονός ότι στην ορθοπεδική κάθε Κυριακή που εφημερεύει η παθολογική τοποθετούνται ακόμα και ράντζα και συνυπάρχουν τραυματίες με παθολογικούς ασθενείς, που κανονικά δεν επιτρέπεται.
Και ενώ οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος ετοιμάζονται για την πρώτη επίσχεση εργασίας στα 28 χρόνια λειτουργίας του, το αίτημα του Νοσοκομείου Άγιου Ανδρέα, για αλλαγή των ημερών των εφημεριών, έχει εξαγριώσει το προσωπικό, με τον κ.Αθανασόπουλο να δηλώνει κατηγορηματικά: “Αν συμβεί αυτό τότε θα ανέβουμε στα κεραμίδια. Το υπουργείο υγείας οφείλει επιτέλους να ξεκαθαρίσει τη δημόσια υγεία θέλει και τι μπορεί να προσφέρει”.
Πηγή: medispin.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

Μύθοι και αλήθειες για την σκολίωση

Μύθοι και αλήθειες για την σκολίωση. Τελικά το χειρουργείο είναι η λύση στη σκολίωση;

του Δημήτρη Παπαδόπουλου, Ορθοπαιδικού Χειρουργού, medlabnews.gr Ένα ερώτημα που προβληματίζει από παλιά γιατρούς και ασθενείς. …