Home / Διατροφή / Χωρίς πανικό διώξτε τα παραπανίσια κιλά και κάντε αποτοξίνωση
Χωρίς πανικό διώξτε τα παραπανίσια κιλά και κάντε αποτοξίνωση

Χωρίς πανικό διώξτε τα παραπανίσια κιλά και κάντε αποτοξίνωση

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr
Αυτές τις μέρες η διατροφικές μας συνήθειες άλλαξαν και φάγαμε κάτι παραπάνω. Η μαγειρίτσα, τα αυγά, το αρνί,  τα κουλουράκια και οι έξοδοι, τα κεράσματα, μας άφησαν να νιώθουμε φουσκωμένοι και με “λίγο” έξτρα βάρος. Τις ημέρες του Πάσχα γίνεται υπερκατανάλωση τροφών, με αυξημένη κυρίως πρόσληψη πρωτεΐνης, λίπους και αλκοόλ είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια των εορτών να πάρουμε δυο τρία. Τα κιλά αυτά μπορούν με σωστές και έξυπνες συμβουλές να εξαφανιστούν και ο οργανισμός να επανέλθει γρήγορα στους φυσιολογικούς διατροφικούς ρυθμούς.

Το φούσκωμα και το πρήξιμο είναι δυσάρεστα και όλοι μας θέλουμε να χάσουμε τα κιλά που πήραμε στις γιορτές όσο πιο γρήγορα γίνεται. Οι δίαιτες αστραπή φαντάζουν να είναι η ιδανική λύση. Αντισταθείτε όμως! Οι γρήγορες δίαιτες δεν είναι αποτελεσματικές και θα σας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Οσο για την αποτοξίνωση;

Υπάρχουν τρόποι να αποτοξινωθείτε τρώγοντας έξυπνα και υιοθετώντας μερικές κινήσεις που θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να απομακρύνει τις τοξίνες.

Δεν είναι καιρός για εξαντλητικές δίαιτες. Η περίοδος επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι σχετικά μικρή εφόσον ακολουθήσετε τους παρακάτω τρόπους
Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Χοληστερίνη στα παιδιά: Κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης

Χοληστερίνη στα παιδιά: Κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης

Όλο και περισσότερα παιδιά παρουσιάζουν πλέον υψηλές τιμές χοληστερίνης, κάτι που μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε ότι …