Home / Ειδήσεις / Δελτία Τύπου / Έναρξη Ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών Απασχολησιμότητας της ΜΚΟ PRAKSIS, στο παλιό Φρουραρχείο στην Αθήνα.
Έναρξη Ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών Απασχολησιμότητας της ΜΚΟ PRAKSIS, στο παλιό Φρουραρχείο στην Αθήνα.

Έναρξη Ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών Απασχολησιμότητας της ΜΚΟ PRAKSIS, στο παλιό Φρουραρχείο στην Αθήνα.

PRAKSIS ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ SOLIDARITYNOW ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Η PRAKSIS, ως συνεργάτης της πρωτοβουλίας SOLIDARITY NOW στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, συμμετέχει με δύο προγράμματα: το MEDICAL SERVICES EXTENDED (παροχή ιατρικών υπηρεσιών) και το EMPLOYABILITY (υπηρεσίες υποστήριξης ανέργων κατά την πρόσβαση στην αγορά εργασίας). Η λειτουργία του Κέντρου ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014 παρέχοντας υπηρεσίες δωρεάν και χωρίς διακρίσεις σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και άτομα που βιώνουν οικονομικό ή/και κοινωνικό αποκλεισμό.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα MEDICAL SERVICES EXTENDED αποτελεί προέκταση των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται με γενικό γιατρό, γυναικολόγο και οδοντίατρο στο Πολυϊατρείο της PRAKSIS στην Αθήνα. Οι ειδικότητες που προσφέρονται είναι: Καρδιολόγος, Ορθοπεδικός, Οφθαλμίατρος, Δερματολόγος και Ψυχίατρος. Τα πλήρως εξοπλισμένα ιατρεία παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και επίσης όπου κρίνεται απαραίτητο δίνεται φαρμακευτική αγωγή. Η κοινωνική υπηρεσία παρέχει εξατομικευμένη και ολιστική παρέμβαση σε όλους τους ανθρώπους με βάση την εκάστοτε ανάγκη ή αίτημα. Το πρόγραμμα MEDICAL SERVICES EXTENDED απευθύνεται σε όλες τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες όπως, μεταξύ άλλων, έλληνες άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι, οικονομικοί μετανάστες, αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες.
Στο πρόγραμμα EMPLOYABILITY παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης ανέργων κατά την αναζήτηση εργασίας στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα. Μέσα από τις υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής, αναζήτησης εργασίας στο διαδίκτυο με την βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων, ομαδικών εργαστηρίων, σεμιναρίων και δράσεων δικτύωσης, επιδιώκεται η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των ανέργων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα, καινοτόμο στοιχείο του EMPLOYABILITY, αποτελεί η διαδικτυακή πλατφόρμα δικτύωσης των εξυπηρετούμενων με επιχειρήσεις που συμμετέχουν μέσω των οικείων προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Οι υπηρεσίες εργασιακής συμβουλευτικής απευθύνονται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες που υπόκεινται διακρίσεις και αντιμετωπίζουν αυξημένα εμπόδια πρόσβασης στην αγορά εργασίας.
Και τα δύο προγράμματα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-17:00 και οι υπηρεσίες προσφέρονται κατόπιν ραντεβού. Δ/νση: Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, Σταθμός Λαρίσης,
Τηλέφωνα επικοινωνίας: MEDICAL SERVICES EXTENDED: 210 8210552 και ΕMPLOYABILITY: 210 8210551.
ΜΚΟ PRAKSIS
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, την εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης.
Με βάση τα δύο (2) Πολυϊατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη) και το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, δραστηριοποιείται σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Μυτιλήνη και Πάτρα προσφέροντας εδώ και 18 χρόνια άμεση, δωρεάν και χωρίς διακρίσεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενείς άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανήλικους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες.
Με τις Ιατρικές Κινητές της Mονάδες, έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Β. Ελλάδα και πάντα ανάλογα με τις ανάγκες, προσφέροντας πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική κάλυψη και νομική υποστήριξη, σε αλλοδαπούς που πιθανώς χρήζουν διεθνούς προστασίας.

Με τα δύο (2) Κέντρα Φιλοξενίας σε Αθήνα και Πάτρα προστατεύει και φιλοξενεί ασυνόδευτα ανήλικα και ευπαθείς ομάδες αιτούντες άσυλο.

Με το μοναδικό πρόγραμμα ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ αντιμετωπίζει τα οξύτατα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που πλήττουν μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Δύο είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος: Ο Παρεμβατικός Άξονας με την λειτουργία Κέντρων Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά και ο Προληπτικός Άξονας με την λειτουργία Προγράμματος στήριξης ελληνικών οικογενειών με ανήλικα τέκνα που κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν άστεγες. 
Με Κινητές Μονάδες Ενημέρωσης και Εξέτασης, παρέχει δωρεάν εξετάσεις με το στοματικό υγρό (όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά) για τον ιό του H.I.V και την Ηπατίτιδα C. Λειτουργεί επίσης, σε 24ωρη βάση, τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης – 800 11 11 600 – για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τον H.I.V.

Υλοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ποικίλα ζητήματα όπως Ηπατίτιδα και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα.

Βασικές παρεχόμενες υπηρεσίες της  PRAKSIS :

-Υπηρεσίες Υγιεινής (Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων)
– Άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη
– Ψυχολογική υποστήριξη
– Κοινωνική υποστήριξη
– Εργασιακή συμβουλευτική και προώθηση στην εργασία
– Νομική συμβουλευτική
– Στέγαση
– Εκστρατείες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης
– Παρέμβαση Δημόσιας Υγείας (κινητές ιατρικές μονάδες)
– Δωρεάν εξετάσεις για τον HIV και την Ηπατίτιδα C,B

Κεντρικά Γραφεία- Κοινωνική Κατοικία  : Στουρνάρη 57 & 3ης Σεπτεμβρίου, 104 32 Αθήνα,
Τηλ: 210.5205200, Fax: 210.5205201
Πολυϊατρείο Αθήνας : Παιωνίου 5 & Αχαρνών, 104 40 Αθήνα,
Τηλ: 210.8213704, Fax: 210.8213713
Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης : Αρκαδιουπόλεως 1& Αγ. Δημητρίου, 546 32 Θεσ/νίκη
Τηλ: 2310.556145, Fax: 2310.551730
Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Αθήνας : Δεληγιώργη 26-28, 104 37 Αθήνα, τηλ: 210 5244574
Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Πειραιά: Ζωσιμαδών 44, 185 31 Πειραιάς,
τηλ: 6985866432

Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων Θεσσαλονίκης: Μοναστηρίου 62, τηλ2310 527938
Κέντρο Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων- ΣΤΕΓΗ PLUS (+), Αθήνα : Σκιάθου 89, 11 255 Αθήνα, τηλ: 210 2022388
Κέντρο Φιλοξενίας ευάλωτων πληθυσμών και ασυνόδευτων ανηλίκων ΣΤΕΓΗ PLUS (+),  Συνδιαχείριση: PRAKSIS και ΕΕΣ,  Πάτρα:Σατωβριάνδου 17 και Ρήγα Φεραίου 18, 26223 Πάτρα,Τηλ: 2610 277706
Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πάτρα : Τσαμαδού 38, 262 22 Πάτρα, Τηλ: 2610 321933  

Site: www.praksis.gr , Email: info@praksis.gr
Link γιαapplication: 
https://itunes.apple.com/gr/app/praksis/id878083419?mt=8 ,https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.yesinternet.praksis

SolidarityNow
Το SolidarityNow είναι ένα δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων στην Ελλάδα που συνεργάζονται για να βοηθήσουν αυτούς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Το SolidarityNow υποστηρίζει ομάδες της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δημιουργεί Κέντρα Αλληλεγγύης  – χώρους στους οποίους μπορούν να συγκεντρώνονται όσοι πλήττονται από την κρίση και να βρίσκουν λύσεις στα κοινά τους προβλήματα.
Το SolidarityNow ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα παροχής θέρμανσης στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα αυτό διέθεσε €700.000 ($1 εκατομμύριο) στην παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε διάφορα ιδρύματα της Ελλάδας όπως σχολεία, κέντρα ημερήσιας φροντίδας, αθλητικά κέντρα και γηροκομεία. Το πρόγραμμα παροχής θέρμανσης αποτέλεσε κοινή προσπάθεια του SolidarityNow και διαφόρων ΜΚΟ, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού αλλά και πολλών δήμων σε ολόκληρη την Ελλάδα όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Κερατσίνι-Δραπετσώνα, η Στυλίδα και το Πέραμα.
Στη Θεσσαλονίκη, το SolidarityNow υποστήριξε ένα κοινωνικό πρόγραμμα διάθεσης τροφίμων σε συνεργασία με το Δήμο και την εταιρεία «Μαρινόπουλος» για την περίοδο Νοεμβρίου 2013 – Απριλίου 2014, ενώ έχει επίσης προσφέρει υποστήριξη μέσω του προγράμματος παροχής θέρμανσης.

 

Το 2012, το OpenSocietyFoundations ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα για την ενίσχυση υφισταμένων προσπαθειών και στοχεύουν στην αντιμετώπιση των άμεσων και πιεστικών αναγκών των ανθρώπων που πλήττονται από την κρίση. Το πρόγραμμα αυτό με την επωνυμία SolidarityNow στοχεύει στη δημιουργία Κέντρων Αλληλεγγύης. Τα Κέντρα Αλληλεγγύης θα λειτουργούν ως κόμβοι για τη φιλοξενία των δραστηριοτήτων των κατά τόπους ΜΚΟ και θα παρέχουν σειρά υπηρεσιών, όπως ιατρική βοήθεια, νομική υποστήριξη σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο έξωσης ή χρεωκοπίας, καθώς και υπηρεσίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Τα κουνούπια προτιμούν τους ανθρώπους με χοληστερίνη, ουρικό οξύ, ιδρώτα, τις εγκύους

Τα κουνούπια προτιμούν τους ανθρώπους με χοληστερίνη, ουρικό οξύ, ιδρώτα, τις εγκύους

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr Τα κουνούπια που μας κάνουμε να υποφέρουμε την θερινή, κυρίως …