Home / Ειδήσεις / Ξεκίνησε τις εργασίες του το Πανελλήνιο Συνέδριο Ομάδων Εργασίας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στα Ιωάννινα
Ξεκίνησε τις εργασίες του το Πανελλήνιο Συνέδριο Ομάδων Εργασίας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στα Ιωάννινα

Ξεκίνησε τις εργασίες του το Πανελλήνιο Συνέδριο Ομάδων Εργασίας, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στα Ιωάννινα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
Ξεκίνησε τις εργασίες του το Πανελλήνιο Συνέδριο Ομάδων Εργασίας στα Ιωάννινα
Σε εξέλιξη  βρίσκεται το Πανελλήνιο Συνέδριο των Ομάδων Εργασίας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που ξεκίνησε σήμερα 26 Φεβρουαρίου και θα τελειώσει το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015. 
Η τελετή έναρξης του Συνεδρίου πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης στις 14:00μ.μ. Πέρα από το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου, το απόγευμα της  Πέμπτης 26/02 στις 19:30μ.μ., στο ξενοδοχείο DULAC, θα γίνουν ενδιαφέρουσες ομιλίες, ανοικτές για το κοινό. Συγκεκριμένα:
  • «Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: παρόν και μέλλον», Στέφανος Φούσας, Πρόεδρος ΕΚΕ 
  • «Περί της Πνευματικής Καρδιάς», Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ.κ. Μάξιμος
  • «Μοντέρνα Κοσμογονία», Δημήτρης Νανόπουλος, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, Πανεπιστήμιο Texas A&M και Εθνικό Εκπρόσωπο της Ελλάδας στο CERN 
Η αξία της πρόληψης για την ανθρώπινη υγεία και ιδιαίτερα για την υγεία της καρδιάς -καθώς το οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου είναι η κύρια αιτία θανάτου και αποτελεί μάστιγα για τον δυτικό κόσμο-, αναδείχτηκε από τη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία  και ο Δήμος Ιωαννιτών στο ξενοδοχείο Grand Serai, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου Ομάδων Εργασίας.Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Φούσας, ο τέως πρόεδρος κ. Καλλικάζαρος, ο Γραμματέας της ΕΚΕ κ. Κανακάκης και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μπέγκας.
Ο κ. Στέφανος Φούσας στην ομιλία του «Συμπτώματα και τρόποι αντιμετώπισης του οξέως εμφράγματος του Μυοκαρδίου» μίλησε για τα συμπτώματα του εμφράγματος και ανέδειξε την αποφασιστική σημασία που έχουν για τη ζωή του εμφραγματία οι γρήγοροι χρόνοι αντίδρασης μετά τα συμπτώματα. Επίσης περιέγραψε τους βασικούς στόχους της Καρδιολογικής Εταιρείας που εντοπίζονται στη μείωση της νοσηρότητας και της θνητότητας από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
«Καθήκον και υποχρέωση της εταιρείας είναι να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και να επενδύσει σε τομείς και δράσεις που επηρεάζουν θετικά το επιστημονικό έργο των Καρδιολόγων αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών». είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Στέφανος Φούσας.
Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Καλλικάζαρος, σε ομιλία με θέμα «Η Υγεία της Καρδιάς», περιέγραψε τους παράγοντες που οδηγούν σε μείωση των καρδιαγγειακών, αποτελώντας παράλληλα και τους βασικούς παράγοντες κινδύνου, που σχετίζονται άμεσα με τον τρόπο ζωής, τις διατροφικές συνήθειες και τη σωματική άσκηση και επισήμανε την ανάγκη για την αντιμετώπιση των παραγόντων κινδύνου με συνδυασμένη προσπάθεια από πολλούς φορείς και ιδιαίτερα από την Πολιτεία.
Ο κ. Ιωάννης Κανακάκης στην ομιλία του με τίτλο «Αντιμετώπιση Οξέων Στεφανιαίων Συνδρόμων» ενημέρωσε για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία “STENT FOR LIFE” στην οποία συμμετέχει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, τονίζοντας ότι στις  άμεσες  προτεραιότητες της Ε.Κ.Ε και του “STENT FOR LIFE”  είναι η δημιουργία δικτύων αντιμετώπισης του εμφράγματος στις περιφέρειες της χώρας και η ανάπτυξη της προνοσοκομειακής διάγνωσης  των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων.
Δήμαρχος Ιωαννιτών κ.  Θωμάς Μπέγκας μίλησε με ενθουσιασμό για το σημαντικό επιστημονικό γεγονός που πραγματοποιείται στην πόλη των Ιωαννίνων, καλωσορίζοντας επιστήμονες κύρους από όλη την Ελλάδα. «Με μεγάλη χαρά συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, μία από τις αρχαιότερες επιστημονικές εταιρείες της χώρας κι είναι για μας ευτυχής συγκυρία το ότι στο «τιμόνι» της βρίσκεται, ένας πανελληνίου φήμης συντοπίτης μας, ο Καρδιολόγος Στέφανος Φούσας».
Ο Δήμαρχος μίλησε για την επιστημονική αξία του συνεδρίου ή οποία και διαχέεται στην κοινωνία, μιας και έχει τεράστια σημασία η πρόληψη και ο γρήγορος χρόνος αντίδρασης στην περίπτωση ενός εμφράγματος. 

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Ερευνα: To μυστικό για υγιή καρδιά βρίσκεται σε δύο απρόσμενες τροφές

Ερευνα: To μυστικό για υγιή καρδιά βρίσκεται σε δύο απρόσμενες τροφές

Το κλειδί για μια υγιή καρδιά μπορεί να διαφέρει από τις προηγούμενες οδηγίες των ειδικών. …