Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Το μυστικό για καλύτερη σεξουαλική ζωή μετά τα 50
Το μυστικό για καλύτερη σεξουαλική ζωή μετά τα 50

Το μυστικό για καλύτερη σεξουαλική ζωή μετά τα 50

Είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο ότι όταν συνδέεστε πιο βαθιά με τον εαυτό σας, μπορείτε επίσης να συνδεθείτε σε ένα άλλο επίπεδο με τους άλλους.

Εδώ είναι που η πρακτική των ασκήσεων γιόγκα μπορεί να αυξήσει κατακόρυφα την σεξουαλική σας ενέργεια.

Γιόγκα και σεξ

Υπάρχουν συχνά πολλές παρανοήσεις που σχετίζονται με τη γιόγκα και το σεξ. Πολλοί άνθρωποι σχηματίζουν για άγνωστο λόγο στο μυαλό τους την άποψη ότι οι γυναίκες που κάνουν γιόγκα είναι και “εμπειρογνώμονες” του σεξ μόνο και μόνο επειδή έχουν ευέλικτο και εύκαμπτο σώμα. Στην πραγματικότητα, πολλοί τομείς της ζωής σας μπορεί να ωφεληθούν από τις ασκήσεις γιόγκα για μεγαλύτερους ανθρώπους. Ένας από αυτούς τους τομείς είναι η βελτίωση της σεξουαλικής σας ενέργειας και η αύξηση της διάθεσης για σεξ, η οποία μειώνεται με φυσικό τρόπο όσο το άτομο μεγαλώνει ηλικιακά.

Η γυμναστική γιόγκα είναι μια βαθιά πρακτική του μυαλού και του σώματος από μέσα προς τα έξω και μπορεί να ασκηθεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται με το πέρασμα των ετών για μια σειρά από λόγους, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών στην φυσιολογία, των ορμονικών αλλαγών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους άνδρες. Οι γυναίκες είναι δύο έως τρεις φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν μείωση της σεξουαλικής τους ορμής καθώς μεγαλώνουν.

Μερικές γυναίκες εκδηλώνουν διαταραχή μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας, αυξημένο άγχος, και κατάθλιψη μετά την εμμηνόπαυση. Για πολλούς άνδρες το στρες, το άγχος και διάφορες ιατρικές καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν επίσης σε απώλεια της λίμπιντό τους.

Έξι λόγοι που η γιόγκα βελτιώνει τη σεξουαλική διάθεση όσο μεγαλώνετε:

-Συνδέεστε πιο βαθιά τόσο με το σώμα σας, όσο και με τον/την σύντροφό σας, αν κάνετε γιόγκα μαζί.

-Η γυμναστική γιόγκα βελτιώνει την πνευματικής σας υγεία.

-Μειώνει την πίεση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα, οδηγώντας σε καλύτερη στύση και διέγερση.

-Ανακουφίζει από τους πόνους στην πλάτη και την μέση, ενώ μειώνει και το “σφίξιμο” στους μυς.

-Βελτιώνει την πλαστικότητα του σώματός σας.

-Επιταχύνει και εντείνει τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης.

 

Πηγή: onmed.gr