Home / Ειδήσεις / Δελτία Τύπου / Κόβονται διαγνωστικές εξετάσεις λόγω πλαφόν
Κόβονται διαγνωστικές εξετάσεις λόγω πλαφόν

Κόβονται διαγνωστικές εξετάσεις λόγω πλαφόν

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λάρισα 16 Δεκεμβρίου 2014
«Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
Ν.Π.Δ.Δ.
Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ
Κόβονται διαγνωστικές εξετάσεις λόγω πλαφόν
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας ενημερώνει τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ότι, σε εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων της 18ης Αυγούστου 2014 (ΦΕΚ 2243 Β΄), καθορίστηκε πρόσφατα πλαφόν (ανώτατο μηνιαίο ατομικό όριο) για κάθε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, εργαστήριο και κλινικοεργαστηριακό γιατρό, που σημαίνει πως για τον καθένα έχει ορισθεί ένα συγκεκριμένο ποσό μέχρι το οποίο μπορεί να δεχθεί τους ασθενείς του ΕΟΠΥΥ με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα (συμμετοχή 15%) και ότι αν το ξεπεράσει, τότε θα υποχρεωθεί να πληρώσει επιστροφές (clawback).
Το συγκεκριμένο πλαφόν προέκυψε μετά από διάφορες αλχημείες του ΕΟΠΥΥ, απέχει παρασάγγας από το πλαφόν επιβίωσης των εργαστηρίων και κλινικοεργαστηριακών ιατρείων, αδικεί κατάφορα την περιφέρεια σε σχέση με το κέντρο και επιβλήθηκε με μοναδικό στόχο την μείωση του τζίρου των διαγνωστικών εξετάσεων κατά 65% και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.
Για άλλη μια φορά, οι χαμένοι της υπόθεσης είναι οι ασθενείς, καθόσον όλο και λιγότερες δωρεάν εξετάσεις θα μπορούν να κάνουν τελικά, επειδή ο νέος «κόφτης» που εφεύρε ο ΕΟΠΥΥ περιορίζει κατά πολύ την κάλυψη του εργαστηριακού και κλινικοεργαστηριακού ελέγχου τους. Νέο κόστος της περίθαλψης μετακυλύετε στις τσέπες τους.
Δυστυχώς, η Πολιτεία περικόπτει κι άλλο τις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία(κάτω του 4,5% του ΑΕΠ), ενώ ο ΕΟΠΥΥ, αγωνίζεται να επιβιώσει μέσα από τα τεράστια συσσωρευμένα ελλείμματα του, ισοπεδώνοντας τους λειτουργούς υγείας και εξαπατώντας παράλληλα όλους τους ασφαλισμένους του, δήθεν με την «δωρεάν» περίθαλψη.
Η αύξηση των δαπανών για την Υγεία, με παράλληλη αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, αποτελούν πλέον μονόδρομο για την διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας, που καλούνται για μια ακόμα φορά να συστρατευθούν μαζί μας.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΛ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΜΙΧΑΗΛ ΜΕΡΑΣ

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Χορηγία €4 εκατ. από το ίδρυμα ΙΚΕΑ για τη στέγαση και την φροντίδα 100 ασυνόδευτων παιδιών

Χορηγία 4 εκατομμυρίων ευρώ από το Ίδρυμα ΙΚΕΑ έλαβε η The HOME Project προκειμένου να υποστηρίξει 100 παιδιά-πρόσφυγες με …