Home / Ειδήσεις / Δελτία Τύπου / Εγκαινιάστηκε η πρώτη «Δανειστική Βιβλιοθήκη» της PRAKSIS με την υποστήριξη της Roche Hellas
Εγκαινιάστηκε η πρώτη «Δανειστική Βιβλιοθήκη» της PRAKSIS με την υποστήριξη της Roche Hellas

Εγκαινιάστηκε η πρώτη «Δανειστική Βιβλιοθήκη» της PRAKSIS με την υποστήριξη της Roche Hellas

«Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής» 
Εγκαινιάστηκε η πρώτη «Δανειστική Βιβλιοθήκη» 
της  PRAKSIS με την υποστήριξη της Roche Hellas
H πρώτη «Δανειστική Βιβλιοθήκη» της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS  με την υποστήριξη της Roche Hellas, είναι γεγονός!
Στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων της PRAKSIS, η πρώτη  «Δανειστική Βιβλιοθήκη» είναι έτοιμη να προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους, μέσα από δεκάδες βιβλία που ήδη έχουν συγκεντρωθεί. Η «Δανειστική Βιβλιοθήκη» δημιουργήθηκε με την εθελοντική εργασία των υπαλλήλων της Roche Hellas, και στόχο έχει να προσφέρει ένα «πνευματικό καταφύγιο» στον άστεγο πληθυσμό της Αθήνας. Μέσα από την Βιβλιοθήκη, δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά, με συντροφιά βιβλία ευρείας θεματολογίας, ελληνικά και ξενόγλωσσα, διευρύνοντας κατά αυτό τον τρόπο τη φαντασία και εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους. Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η ενότητα με τα παιδικά βιβλία και σχολικά βοηθήματα, τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών και στην εκπαίδευσή τους.
Η «Δανειστική Βιβλιοθήκη» στηρίζεται ενεργά όχι μόνο από την προσφορά των εργαζομένων της Roche Hellas αλλά και από οποιονδήποτε θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή προσφέροντας βιβλία και δίνοντας κατά αυτό τον τρόπο την ευκαιρία σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη να έχουν πρόσβαση στη γνώση. Η συλλογή βιβλίων θα υλοποιείται 2 φορές το χρόνο για τη βέλτιστη οργάνωση των βιβλιοθηκών και θα λειτουργούν όλο το χρόνο στις δομές της  Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης PRAKSIS.
Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η εταιρεία Sarmed, που με την προσφορά υπηρεσιών courier έκανε εφικτή την άμεση και γρήγορη συλλογή των βιβλίων. 
Αξίζει να σημειωθεί, πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος της Roche Hellas «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», το οποίο πρόκειται να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών ευάλωτων οικογενειών. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα η Roche Hellas αναλαμβάνει για δύο έτη την επιμόρφωση συνολικά 400 και πλέον παιδιών, με ποσό που αγγίζει σχεδόν τις 200.000 ευρώ. Το πρόγραμμα «Εφόδια Ζωής, Βήματα Ζωής», περιλαμβάνει και μία σειρά από δημιουργικές και ψυχαγωγικές συλλογικές δραστηριότητες που θα υλοποιούνται με τη συμβολή των εργαζόμενων της Roche Hellas.
Σχετικά με τη Roche
Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, η Roche αποτελεί έναν από τους ηγετικούς ομίλους στη φροντίδα υγείας, που είναι βασισμένος στην έρευνα και συνδυάζει τη δυναμική του Κλάδου Φαρμάκων και Διαγνωστικών. Η Roche είναι η μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με διαφοροποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα στην ογκολογία, την ανοσολογία, τα λοιμώδη νοσήματα, την οφθαλμολογία και τη νευροεπιστήμη. Επιπλέον, η Roche είναι πρωτοπόρος παγκοσμίως στα in-vitro διαγνωστικά προϊόντα, την ιστολογική διάγνωση του καρκίνου, καθώς και τη διαχείριση της νόσου του διαβήτη. Η στρατηγική εξατομικευμένων θεραπευτικών λύσεων της Roche στοχεύει στην παροχή φαρμάκων και διαγνωστικών εργαλείων, τα οποία επιτρέπουν ουσιώδεις βελτιώσεις στην υγεία, την ποιότητα ζωής και την επιβίωση των ασθενών. Η Roche ιδρύθηκε το 1896 και έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια υγεία για περισσότερο από έναν αιώνα. Είκοσι τέσσερα φάρμακα που αναπτύχθηκαν από τη Roche περιλαμβάνονται στις λίστες μοντέλων βασικών φαρμάκων WHO, μεταξύ των οποίων αντιβιοτικά, φάρμακα κατά της ελονοσίας και χημειοθεραπείες που σώζουν ζωές.
Το 2013 η Roche απασχόλησε περισσότερους από 85.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, επένδυσε 8,7 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα σε Έρευνα και Ανάπτυξη και σημείωσε πωλήσεις 46,8 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η Genentech, στις Η.Π.Α., είναι στο σύνολό της μέλος του Ομίλου της Roche. Επίσης, η Roche κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της Chugai Pharmaceutical, στην Ιαπωνία.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.roche.com, www.roche.gr.
Σχετικά με τη PRAKSIS
Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, έχει σαν κύριο στόχο το σχεδιασμό, την εφαρμογή και υλοποίηση ανθρωπιστικών προγραμμάτων Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας.
Τα προγράμματα της PRAKSIS προσφέρουν υποστήριξη και υπηρεσίες, χωρίς διακρίσεις, σε κάθε συνάνθρωπό μας, που βιώνει κοινωνικό ή και οικονομικό αποκλεισμό και στερείται τα βασικά αγαθά, ανεξάρτητα από το φύλο, χρώμα, εθνικότητα, φυλή, πολιτική, θρησκευτική κατεύθυνση και σεξουαλικό προσανατολισμό όπως:
Ελληνικές οικογένειες που πλήττονται  από την οικονομική κρίση, άπορους Έλληνες, άστεγους, ανασφάλιστους, οικονομικούς μετανάστες, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, ασυνόδευτα παιδιά, θύματα διεθνικής σωματεμπορίας (Trafficking), εκδιδόμενα άτομα, παιδιά του δρόμου, Ρομά, αποφυλακισμένους, χρήστες ναρκωτικών ουσιών, ανθρώπους που ζουν με HIV/AIDS, πάσχοντες από Ηπατίτιδα Β, C, MSM (men having sex with men), κρατούμενους και αποφυλακισμένους.
Βασικές υπηρεσίες που παρέχει η PRAKSIS στους παραπάνω πληθυσμούς μέσα από τα προγράμματά της είναι: Άμεση και δωρεάν Ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική και προώθηση στην εργασία, νομική συμβουλευτική, στέγαση,  παρεμβάσεις δημόσιας υγείας (Κινητές Ιατρικές Μονάδες), δωρεάν εξετάσεις για τον HIV και την Ηπατίτιδα C, Β, βασικές υπηρεσίες υγιεινής (ντους, κιτ υγιεινής, ρούχα κ.α) καθώς δημιουργεί και εκστρατείες ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης.
Για περισσότερες πληροφορίες: Site www.praksis.gr, email info@praksis.gr.

Πηγή: medlabgr.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Σε κέντρο παραγωγής και μεταποίησης κλωστικής και φαρμακευτικής κάνναβης μετατρέπεται η Β. Ελλάδα

Σε κέντρο παραγωγής και μεταποίησης κλωστικής και φαρμακευτικής κάνναβης μετατρέπεται η Β. Ελλάδα

Επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού τουλάχιστον 255 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία εργοστασίων μεταποίησης κλωστικής και φαρμακευτικής …