Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Πώς αντιδράμε όταν το παιδί μας πιάσει να κάνουμε sex;
Πώς αντιδράμε όταν το παιδί μας πιάσει να κάνουμε sex;

Πώς αντιδράμε όταν το παιδί μας πιάσει να κάνουμε sex;

Το sex σίγουρα είναι, ή θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή κάθε ενήλικα. Τι γίνεται όμως όταν στο σπίτι δεν είστε μόνο οι 2 σας καθώς υπάρχει και ένα πιτσιρίκι το οποίο τριγυρνάει και χώνει τη, χαριτωμένη πάντα, μυτούλα του παντού; Τι γίνεται όταν ξεπερνάτε την κούραση και το άγχος της καθημερινότητας και αποφασίζετε να… έχετε βραδινές περιπέτειες με τον καλό σας, αλλά το μικρό σας έχει άλλη γνώμη με αποτέλεσμα να μπουκάρει στο δωμάτιο και να σας κάνει τσακωτούς; Τί γίνεται τότε αγαπητοί γονείς;

Οι αντιδράσεις, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, προσαρμόζονται στην ηλικία του κάθε παιδιού. Όπως και νά’ χει, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να του ζητήσετε ευγενικά και γλυκά, χωρίς δηλαδή πανικό και ενοχές να βγει έξω από το δωμάτιο ώστε να μπορέσετε να ντυθείτε. Στη συνέχεια λοιπόν, έρχονται οι εξηγήσεις…

Αν το παιδί είναι κάτω από 6 ετών, η αποστολή σας δεν είναι και τόσο δύσκολη, μιας και η συγκεκριμένη ηλικία δεν είναι ιδιαιτέρως υποψιασμένη σχετικά με τη σεξουαλική πράξη. Μπορείτε απλά να του ζητήσετε να χτυπάει την πόρτα όταν τη βλέπει κλειστή και οι εξηγήσεις μάλλον τελειώνουν εδώ μιας και το ίδιο δεν θα θελήσει να μάθει περισσότερα.

Αν όμως το παιδί σας είναι γύρω στα 10 ή 11, που είναι σίγουρα περισσότερο υποψιασμένο περί του θέματος, είτε από εσάς, είτε από το σχολείο, είτε ακόμα και από ταινίες, τότε μην κάνετε το λάθος να αγνοήσετε το γεγονός και να κάνετε σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Μπορείτε με ωραίο και σίγουρα όχι ενοχικό τρόπο να του εξηγήσετε ότι ακόμα και οι γονείς έχουν τις προσωπικές τους στιγμές και πως αυτό που είδε είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Ακόμα πιο εύκολη είναι η αποστολή σας αν το παιδί σας είναι στην εφηβεία, που σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι να σας χαμογελάσει πονηρά και να σας αφήσει να ολοκληρώσετε αυτό που κάνατε χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δεν είναι τραυματική εμπειρία για ένα παιδί, αρκεί φυσικά να υπάρξει σωστός χειρισμός και όχι υστερίες, ενώ καλό θα ήταν οι γονείς από τη στιγμή που το παιδί αρχίσει και καταλαβαίνει, να αποφεύγουν να κυκλοφορούν γυμνοί μέσα στο σπίτι. Εκτός του ότι υπάρχει πιθανότητα να αρχίσουν οι συγκρίσεις, δίνετε και το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν όρια, κάτι που σίγουρα δεν θα ωφελήσει στην μετέπειτα ανατροφή του.

Πηγή: queen.gr

Διαβάστε επίσης

Γιατί το παιδί δεν πρέπει να έχει πολλά παιχνίδια

Γιατί το παιδί δεν πρέπει να έχει πολλά παιχνίδια

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει αυτό που υποπτεύονταν πολλοί γονείς. Το μέσο παιδάκι κατέχει πάνω …