Home / Υγεία / Σεξ & Υγεία / Τι είναι ο «ανταγωνισμός του σπέρματος» και γιατί ευνοεί τη γυναίκα
Τι είναι ο «ανταγωνισμός του σπέρματος» και γιατί ευνοεί τη γυναίκα

Τι είναι ο «ανταγωνισμός του σπέρματος» και γιατί ευνοεί τη γυναίκα

Μια νυχτερινή έξοδος με φίλες είναι ό,τι καλύτερο για να «κλείσει» μια δύσκολη εβδομάδα. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, οι γυναίκες θα πρέπει να βάλουν στην άκρη τα ψηλά τακούνια και τα εντυπωσιακά φορέματα και να προτιμήσουν τη μπύρα και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αν θέλουν να τονώσουν τη σεξουαλική τους ζωή!

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Comparative Psychology, οι γυναίκες που περιτριγυρίζονται από αρκετά αρσενικά, τόσο στο στενό φιλικό τους περιβάλλον όσο και στον εργασιακό τους χώρο, απολαμβάνουν περισσότερο και καλύτερο σεξ σε σύγκριση με γυναίκες που συναναστρέφονται κατά κύριο λόγο άλλες γυναίκες.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο οφείλεται στο λεγόμενο «ανταγωνισμό του σπέρματος» (sperm competition). Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον «αγώνα» που κάνουν τα σπερματοζωάρια κάθε αρσενικού ώστε να επικρατήσουν και να γονιμοποιήσουν το ωάριο του θηλυκού. Πρόκειται για μια στρατηγική που εξασφαλίζει την επικράτηση των αναπαραγωγικών χαρακτηριστικών ενός αρσενικού έναντι των υπολοίπων και έχει μελετηθεί εκτενώς στο ζωικό βασίλειο.

Για πρώτη φορά, το φαινόμενο μελετήθηκε και στον άνθρωπο. «Αρκετές μελέτες υποδεικνύουν ότι ο άντρας διεγείρεται σεξουαλικά από τη σύντροφό του εάν πιστεύει ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τον απατήσει», δηλώνει ο επικεφαλής της σχετικής μελέτης Michael Pham, συμπληρώνοντας πως «αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι η γυναίκα θα απατήσει» αλλά ο ανταγωνισμός κάνει τον άντρα (υποσυνείδητα) να θέλει να κάνει σεξ ώστε να… ριχτεί στη μάχη.

Φαίνεται λοιπόν πως το κοινωνικό φαινόμενο αυτού που εμείς αποκαλούμε «ζήλεια» έχει τις ρίζες του βαθιά στην εξέλιξη των ειδών και δρα ευεργετικά και προστατευτικά για τη σχέση μεταξύ των δύο συντρόφων.

Πηγή: onmed.gr

Διαβάστε επίσης

Η ρύπανση κάνει κακό στο σπέρμα

Η ρύπανση κάνει κακό στο σπέρμα

Η ποιότητα του σπέρματος χαλάει και οι πιθανότητες υπογονιμότητας ενός άνδρα αυξάνονται από τη ρύπανση …